Rafine Mutfağın Doğuşu
Paylaş
Hemen Paylaş

Rafine Mutfağın Doğuşu

  • Rtük +7 Icon
The Birth Of Haute Cuisine

"Rafine mutfak, bir yüzyılı aşkın süre önce tek bir adam tarafından keşfedilen modern bir zevk. Fransız mutfağında ve yeme alışkanlarında devrim yapan Auguste Escoffier, onların yemek pişirme sanatında dünyada referans olmalarını sağladı. Auguste Escoffier, Paris’te Ritz, Londra’da Savoy ve Carlton ve New York’ta lüks otellerin ilk efsanevi şefi oldu. Modern gastronomiye yeni bir model getirdi: mutfak organizasyonu, personel forması, yeni tarifler, hijyen kuralları, tabak sunumu ve servis eğitimi. Bu belgesel, arşiv görüntüleri ve tüm dünyadan yıldızlı şeflerle yapılan röportajlarla, rafine mutfağın doğuşunu ve Escoffier’in bugün bıraktığı mirası anlatıyor."