ÇEREZ POLİTİKASI

Son Güncelleme Tarihi: 07.06.2024

Lifecell TV Yayın ve İçerik Hizmetleri A.Ş. ’nin (Kısaca “TV+” ya da “Lifecell TV” olarak anılacaktır.) sahibi olduğu www.tvplus.com.tr internet sitesini ziyaretiniz esnasında kullanılabilecek çerezler ve benzeri teknolojiler (hep birlikte “çerez” olarak anılacaktır) hakkında bilgi vermek amacıyla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yayımlanan Çerez Uygulamaları Hakkında Rehber uyarınca TV+ Çerez Aydınlatma Metni hazırlanmıştır.

TV+ Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, internet sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir. İnternet sitemizde kullandığımız, zorunlu çerezler haricindeki çerezler için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır.

Çerez yönetim paneli üzerinden, internet sitemizde kullanılan çerez çeşitlerini görebilir ve Gerekli Çerezler dışında kalan tüm çerezler için “açık” veya “kapalı” seçenekleri ile tercihlerini belirleyebilirsiniz. Yine bu panel üzerinden tercihlerinizi her zaman değiştirebilirsiniz.

ÇEREZ NEDİR?

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınızda (veya akıllı telefonlar ve tabletler gibi internet özellikli diğer cihazlarda) depolanabilecek dosyalar veya bilgi parçacıklarıdır. Bir çerez genellikle; alındığı internet sitesinin adını, çerezin “ömrünü” (ör. cihazınızda ne kadar süreyle tutulacağı) ve genellikle tesadüfi şekilde oluşturulan kendine özgü bir sayısal değeri içerir. Çerezler, tarayıcı oturumunuz sırasında veya internet sitemize ya da mobil uygulamamıza yapacağınız bir sonraki ziyaretiniz için eylemlerinizi ve tercih ettiğiniz ayarları kaydeder. İnternet sitemizi veya mobil uygulamamızı tekrar ziyaret etmeniz halinde, bu bilgiler sunucuya geri gönderilir. Bu sayede bilgisayarınız veya mobil cihazınız otomatik olarak yeniden tanınmaktadır ve örneğin tercih ettiğiniz ayarlar sizin kolaylığınız için otomatik olarak yüklenmektedir. Çerezler, www.tvplus.com.tr internet sitesini veya mobil uygulamasını her ziyaret ettiğinizde bunları ayarlamanıza gerek kalmaması avantajını sunmaktadır.

ÇEREZLERİN KULLANIM AMAÇLARI NELERDİR?

Çerezler, internet sayfaları arasında etkin bir şekilde geçiş yapmanızı sağlamak; internet sitelerinin kullanımını kolaylaştırmak; tekliflerimizi, internetteki görünürlüğümüzü ve reklamları içerik, grafik ve teknoloji açısından ihtiyaçlarınıza göre geliştirmek için tercihlerinizi takip etmek; genel olarak kullanıcı deneyimini zenginleştirmek ve iyileştirmek; internet sitelerimiz için kullanım verilerini istatistiksel olarak değerlendirmek ve internet sitelerimizin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmak gibi amaçlarla kullanılmaktadır.

Bunların yanı sıra, çerezler; hizmetlerimizi ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda daha iyi bir şekilde özelleştirmek ve/veya gelecekte internet sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak amacıyla da kullanılabilir.

ÇEREZ TÜRLERİ NELERDİR?

Çerez yönetimi bakımından:

  • Birinci Taraf Çerezleri: Doğrudan ziyaret ettiğiniz internet sitesi yani tarayıcınızın adres çubuğunda gösterilen internet adresi tarafından yerleştirilen çerez türüdür.
  • Üçüncü Taraf Çerezleri: İş birliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından oluşturulan ve yönetilen çerezler üçüncü taraf çerezleri olarak adlandırılmaktadır.

Kullanım süresi bakımından:

  • Oturum Çerezleri: Sadece tarayıcınız açıkken mevcut olan ve tarayıcınız kapanınca silinen çerez tipidir.
  • Kalıcı Çerezler: Tarayıcınız kapandıktan sonra belirli bir sona erme tarihine kadar kalıcı olan çerez türüdür. Bunlar, tarayıcınızı açıp internette tekrar gezindiğinizde internet siteleri tarafından bilgisayarınızı tanımak için kullanılabilir. Çerez ayarlarınızı değiştirerek, belirlenen süreden önce de silebilirsiniz.

Kullanım amacı bakımından:

  • Zorunlu Çerezler: İnternet sitemizin düzgün şekilde ve eksiksiz çalışması amacıyla gerekli olan çerezlerdir. Söz konusu çerezler birinci taraf çerezler olup oturum süresince (gizlilik tercihlerinize dair çerezler hariç olmak üzere, zira bu çerezler oturum süresinden daha uzun ömürlüdür.) kişisel veri işlemekte, oturum sonlandığında otomatik olarak silinmektedirler. Söz konusu çerezler talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması, bir ürünün alışveriş sepetine eklenmesi) yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar.
  • Fonksiyonel Çerezler: Bu tür çerezler, internet sitemizi daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirme amaçlarıyla (gizlilik tercihleriniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) kullanılmaktadır.
  • Analitik Çerezler: Bu çerezler deneyiminizi iyileştirmek amacıyla internet sayfamızı nasıl kullandığınızı (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, ziyaret süresi vb.) anlamamızı sağlar.
  • Pazarlama Çerezleri: Bu çerezler internet sitemiz aracılığıyla reklam ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezler olup üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve sizin ilgi alanlarınıza uygun reklamlar gösterebilmek üzere kullanılmaktadır. Ayrıca, aynı reklamların sürekli tekrarlanmasını engelleme ve reklamların düzgün bir şekilde gösterilmesi gibi işlevlerin uygulanmasını sağlar.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI VE HUKUKİ SEBEBİ

Zorunlu çerezler, talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin (log-in olma, form doldurma ve gizlilik tercihlerinin hatırlanması, internet sitemizdeki ziyaretçilerin sayılması, trafiğin ölçülmesi, bir ürünün alışveriş sepetine eklenmesi) yerine getirilebilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendi “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin 51 taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya (f) bendi “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir.

Fonksiyonel çerezler, internet sayfamızı daha işlevsel kılmak ve kişiselleştirmek (gizlilik tercihleriniz hariç olmak üzere diğer tercihlerinizin siteye tekrar girdiğinizde hatırlanmasını sağlamak) amaçlarıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Analitik çerezler, deneyiminizi iyileştirmek amacıyla internet sayfamızı nasıl kullandığınızı (örn; hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, ziyaret süresi vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da web sitesi tasarımını değiştirebiliriz. Bu çerezlerin üçüncü taraf çerezleri aracılığıyla toplanması halinde kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Pazarlama çerezleri, iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve sizin ilgi alanlarınıza uygun reklamlar göstermek amacıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

www.tvplus.com.tr web sitesi tarafından kullanılan çerezlerin kullanım amacına göre sıralanmış listesi aşağıdaki gibidir:

Çerez SağlayıcıÇerez İsmiÇerez TürüAçıklamaSaklama Süresi
.tvplus.com.tr_gidAnalitik ÇerezlerZiyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz kimliği kaydeder.24 Saat
.tvplus.com.tr_gat_gtag_UA_109282359_15Analitik ÇerezlerWeb sitesine yapılan benzersiz tarayıcı ziyaretleri hakkında bize veri sağlayan bir Google Analytics çerezidir.17 Saniye
.tvplus.com.tr_dc_gtm_UA-109282359-15Analitik ÇerezlerGoogle Analytics'in servis talep sayısını tutmak için kullandığı çerezdir.17 Saniye
.vimeo.com__cf_bmZorunlu çerezlerBu çerez, insanlarla botları ayırt etmek için kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımı hakkında geçerli raporlar hazırlamak için web sitesi için faydalıdır.10 Dakika
.vimeo.comVuidZorunlu çerezlerVimeo tarafından kullanılan bir çerezdir.1 Yıl
.youtube.comVISITOR_INFO1_LIVEPazarlama çerezleriBu çerez, YouTube tarafından kullanıcının tarayıcısı ve cihazı hakkında ekran çözünürlüğü ve tercih edilen dil gibi bilgileri toplamak için kullanılır.180 Gün
.youtube.comYSCPazarlama çerezleriYouTube tarafından kullanıcı girdisini hatırlamak ve bir kullanıcının eylemlerini ilişkilendirmek için kullanılır. Bu çerez, kullanıcı tarayıcısını açık tuttuğu sürece geçerlidir.Oturum çerezi
tvplus.com.tr_browserNameZorunlu çerezlerKullanıcının aygıtı için oturum tanımlayıcı bilgiler. Kullanıcı oturumu için gerekli çerezdir.1 Yıl
tvplus.com.tr_terminalvendorZorunlu çerezlerPlatforma yazılan aygıt bilgisi için belirlenen çerezdir.1 Yıl
tvplus.com.trcategoryZorunlu çerezlerKullanıcının aygıtı için oturum tanımlayıcı bilgiler. Kullanıcı oturumu için gerekli çerezdir.1 Yıl
tvplus.com.trosVersionZorunlu çerezlerKullanıcının aygıtı için oturum tanımlayıcı bilgiler. Kullanıcı oturumu için gerekli çerezdir.1 Yıl
tvplus.com.trosTypeZorunlu çerezlerKullanıcının aygıtı için oturum tanımlayıcı bilgiler. Kullanıcı oturumu için gerekli çerezdir.1 Yıl
www.google.com_GRECAPTCHAPazarlama ÇerezleriSpam korumasını sağlamak için kullanılır.180 Gün
.tvplus.com.tr_ga_CWE56ZCHHHAnalitik ÇerezlerGoogle Analytics tarafından, bir kullanıcının web sitesini kaç kez ziyaret ettiğinin yanı sıra ilk ve en son ziyaretin tarihlerine ilişkin verileri toplamak için kullanılır.1 Yıl
.gbzeottvsc26.tvplus.com.trJSESSIONIDFonksiyonel ÇerezlerBu çerez HTTP protokolü için J2EE web uygulamalarında oturum yönetimi için kullanılan bir çerezdir. Bir Web sunucusu, oturum yönetimi için bir tanımlama bilgisi kullanıyorsa, istemciye JSESSIONID tanımlama bilgisi oluşturur ve gönderir ve ardından istemci, sonraki HTTP isteklerinde bunu sunucuya geri gönderir.Oturum Çerezi
.gbzeottvsc26.tvplus.com.trXSESSIONIDZorunlu ÇerezlerKullanıcının oturum oluşturup site içerisinde gezinebilmesi için gerekli oturum çerezidir.Oturum Çerezi
.tvplus.com.tr_hjSessionUser_3517965Analitik ÇerezlerBir kullanıcı Hotjar komut dosyasının bulunduğu bir sayfaya ilk geldiğinde ayarlanan Hotjar çerezi. Tarayıcıda o siteye özgü olan Hotjar Kullanıcı Kimliğini kalıcı kılmak için kullanılır. Bu, aynı siteye yapılan sonraki ziyaretlerdeki davranışın aynı kullanıcı kimliğiyle ilişkilendirilmesini sağlar.365 Gün
.tvplus.com.tr_hjSession_3517965Analitik ÇerezlerGeçerli oturum verilerini tutan bir tanımlama bilgisi için kullanılır. Bu, oturum penceresindeki sonraki isteklerin aynı oturuma atfedilmesini sağlar.6 Dakika
.tvplus.com.tr_fbpPazarlama ÇerezleriWeb siteleri arasında ziyaretleri depolamak ve izlemek için kullanılan çerezdir.90 Gün
.tvplus.com.tr_tt_enable_cookiePazarlama ÇerezleriWeb sitemizdeki davranışlar ve satın almalar hakkında veri toplayan TikTok çerezini kullanarak kendimizi pazarlamak ve reklamlarımızın etkisini ölçmek için bu çerez kullanılır.1 Yıl
.tvplus.com.tr_gaAnalitik ÇerezlerGoogle Analytics tarafından kullanılan bu çerez ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan özelleştirilmiş bir kimliği kaydeder.1 Yıl
.tvplus.com.trbrowserMacIdZorunlu ÇerezlerKullanıcının aygıtı için oturum tanımlayıcı bilgiler. Kullanıcı oturumu için gerekli çerezdir.1 Yıl
.tvplus.com.tr_gcl_auPazarlama ÇerezleriGoogle AdSense tarafından, hizmetlerini kullanan web siteleri arasında reklam verimliliğini denemek için kullanılır.90 Gün
.tiktok.com_ttpPazarlama ÇerezleriBu çerez Tiktok Pixel tarafından reklam kampanyalarınızın performansını ölçmek, iyileştirmek ve kullanıcının TikTok'taki deneyimini (reklamlar dahil) kişiselleştirmek için kullanılır.1 Yıl
.youtube.comVISITOR_PRIVACY_METADATAPazarlama ÇerezleriBu çerez, Youtube platformunda kullanıcıların gizlilik ayarlarını takip etmek ve zenginleştirmek için kullanılır.180 Gün
.facebook.comps_nPazarlama ÇerezleriFacebook tarafından pazarlama aktivitelerini iyileştirmek özelinde kullanılır.1 Yıl
.facebook.comps_lPazarlama ÇerezleriBu çerez; Facebook tarafından İçgörü ve ölçümleme için kullanılır.1 Yıl
tvplus.com.trprofileIdGerekli Çerezlertvplus.com.tr tarafından tanımlanan oturum çerezidir. Kullanıcının TV platformundaki çoklu profil yapısında profil tanımlayıcısını belirler.Oturum çerezi
tvplus.com.trlogoURLGerekli Çerezlertvplus.com.tr tarafından tanımlanan oturum çerezidir. Kullanıcının TV platformundaki çoklu profil yapısında profil avatar'ını belirler.Oturum çerezi
tvplus.com.trhwDeviceIdGerekli ÇerezlerOturum oluşturan kullanıcının oturum aygıtıyla ilgili bilgi çerezi.1 Yıl
tvplus.com.trepgUrlGerekli ÇerezlerKullanıcının site ziyaretinde hizmet alacağı servislerin URL bilgisi için çerez.1 Yıl
tvplus.com.trordertypezeroGerekli ÇerezlerKullanıcıya gösterilen içerik sıralaması için dizilimin yapılmasını sağlayan çerez.1 Yıl
tvplus.com.trprofile_typeGerekli ÇerezlerKullanıcıya uygun olan ödeme opsiyonlarının sağlanabilmesi için çerez.1 Yıl
tvplus.com.trrefresh_tokenAnalitik Çerezlerjwt çerezini güncellemek için kullanılır1 Yıl
tvplus.com.truserIDGerekli ÇerezlerKullanıcının oturum yönetimleri için gerekli, kullanıcı bazında eşsiz tanımlama çerezi.1 Yıl
tvplus.com.trusernameGerekli ÇerezlerKullanıcının oturumunun yenilenmesi için gerekli telefon bilgisi çerezi.1 Yıl
.google.com1P_JARGerekli ÇerezlerBu çerez sayesinde son aramalar ve önceki etkileşimlere dayalı olarak, özel reklamlar Google web sitelerinde yerleştirilir.30 Gün
.google.comAECGerekli ÇerezlerSpam'i, sahtekarlığı ve kötüye kullanımı önlemek için kullanılır gezinme oturumundaki isteklerin başka siteler değil, kullanıcı tarafından yapılmasını sağlar.150 Gün
.google.comNIDPazarlama ÇerezleriKullanıcı verilerini saklayan, reklam gösterimi ve hedefleme amaçlı kullanılan çerezdir.150 Gün
tvplus.com.trnetwork_device_typeGerekli Çerezlertvplus.com.tr tarafından tanımlanan oturum çerezidir. Kullanıcının giriş yapmış olduğu aygıt'ın tipini belirler.Oturum çerezi
.tvplus.com.trdtCookiePazarlama ÇerezleriBu çerez, birden fazla istek üzerinden yapılan bir ziyareti izlemek için kullanılır.Oturum çerezi
tvplus.com.trcurrentProfileTypeGerekli Çerezlertvplus.com.tr tarafından tanımlanan oturum çerezidir. Kullanıcının TV platformundaki çoklu profil yapısındaki profil tipini belirler. Buna göre deneyim sunar.Oturum çerezi
tvplus.com.trauthenticated_huawei_usernameGerekli ÇerezlerKullanıcının oturumunun yenilenmesi için gerekli telefon bilgisi çerezi.1 Yıl
tvplus.com.traccess_tokenGerekli ÇerezlerKullanıcının oturum oluşturup site içerisinde gezinebilmesi için gerekli oturum çerezidir.1 Yıl
tvplus.com.trSESSION_DATEGerekli ÇerezlerOturum oluşturan kullanıcının oturum tarihiyle ilgili bilgi çerezi.1 Yıl
.tvplus.com.tr_gidAnalitik ÇerezlerZiyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz kimliği kaydeder.24 Saat
.tvplus.com.tr_gat_gtag_UA_109282359_15Analitik ÇerezlerWeb sitesine yapılan benzersiz tarayıcı ziyaretleri hakkında bize veri sağlayan bir Google Analytics çerezidir.17 Saniye
.tvplus.com.tr_dc_gtm_UA-109282359-15Analitik ÇerezlerGoogle Analytics'in servis talep sayısını tutmak için kullandığı çerezdir.17 Saniye
rum.optimizely.comAWSELBCORSGerekli ÇerezlerHangi sunucu kümesinin ziyaretçiye hizmet verdiğini kaydeder. Bu, kullanıcı deneyimini optimize etmek için kullanılır.Oturum çerezi
.useinsider.com__cf_bmGerekli ÇerezlerBu çerez, insanlarla botları ayırt etmek için kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımı hakkında geçerli raporlar hazırlamak için web sitesi için faydalıdır.11 Saniye

İLGİLİ KİŞİ HAKLARINIZ

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi ve çerezler aracılığıyla işlenen kişisel verilerinize ilişkin olarak Kanun’un 11. maddesinde sayılan haklarınızı kullanmak için, aşağıdaki yöntemlerden biriyle başvuru yapabilirsiniz.

  • Lifecell TV’ye daha önce bildirilen ve şirket sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde hazırlanmış olarak kisiselverilerikoruma@tvplus.com.tr adresine e-posta göndererek,
  • Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde hazırlanmış olan yazılı başvurunuzu noter vasıtasıyla veya normal posta yoluyla, “Turkcell/ Lifecell TV Yayın ve İçerik Hizmetleri AŞ. Genel Müdürlük Aydınevler Mahallesi İnönü Caddesi No:20 Küçükyalı Ofis Park B Blok - Maltepe/İstanbul” adresine ileterek,
  • Lifecell TV , iletilen başvurularda veri güvenliğini temin etmek amacıyla kimliğinizi teyit etmek için ek bilgi ve/veya belge talep etme hakkını saklı tutar. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki başvuruların, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun olması ve başvurularda özellikle zorunlu bilgilerin bulunması mevzuat gereği olup, zorunlu bilgilerde eksiklik olması durumunda başvurunuz işleme alınmayacaktır.

ÇEREZ TERCİHLERİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Çerez kullanımına ilişkin tercihlerinizi, sitemizde karşınıza çıkan çerez yönetim panelinden değiştirebilirsiniz.

Birçok internet tarayıcısı, çerezleri varsayılan ayar olarak kabul etse de tarayıcınızın ayarlar bölümünden çerezleri reddedebilir veya silebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın yardım ekranına başvurun. Ayrıca sık kullanılan tarayıcılarda çerezlerin yönetimine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla erişebilirsiniz:

Çerezleri reddetmeyi ya da silmeyi seçerseniz, bunun, tvplus.com.tr internet sitesinde bazı özelliklerinin veya hizmetlerinin düzgün şekilde çalışmasını engelleyebileceğini ve bu yüzden TV+ uygulaması ve tvplus.com.tr internet sitesindeki deneyiminizi etkileyebileceğini unutmayınız. Çerez tercihleriniz, kullandığınız tarayıcı üzerinden yönetildiği için, farklı bir tarayıcı kullandığınızda ya da yeni bir bilgisayar satın aldığınızda reddetme tercihlerinizi de yenilemeniz gerekecektir.

Lifecell TV çerezleri Aydınlatma Metni kapsamında kullanmakta olup, çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikasını değiştirme hakkını saklı tutar.